Rallye Humpolec 20.9.2014

02.12.2014 06:42

Náš první start v rally se uskutečnil v Humpolci, což byl poslední závod Českomoravského poháru sezony. I když se puvodně plánovalo, že bude připraveno mnohem dříve, nakonec se těžko stíhal Humpolec. Výhodu pro začínající posádku bylo, že se jelo na domácí půdě a absence noční etapy. Byla to premiera jak techniky tak i posádky. Ambice jsme neměli velké, stačilo nám dokončit, zjistit slabiny a možná nedojet jako poslední...

 

Problémy s technikou nastali již v pátek ráno po přesunu do servisu, kdy se auto nedařilo nastartovat. Nakonec se jednalo pouze o špatnou kostru se kterou za celou dobu příprav a testování nebyl žádný problém. Závada byla odstraněna a mezi posledními jsme se dostali k registraci. Poté jsme se mohli věnovat najíždění trati, na které i tak zbyl dostatek času. Dále následovala technická přejímka a slavnostní start na náměstí.

 

V sobotu už následoval samotný závod. Počasí bylo krásné, slunečné a během prvních 4 RZ jsme měli problém pouze s kontaktem na karburátorech. Při druhém servisu se začlo zatahovat a byli zprávy, že někde na trati již prší. Jelikož mokré gumy nemáme, sázeli jsme na to, že bude pršet jen na nějakém úseku a nepřezouvali. Při příjezdu na RZ5 se strhla průtrž a na celé trase obou RZ vydatně pršelo, což bylo dost náročné, ale zhoršní časů nebylo tak tragické jak jsem čekal. Při příjedu do posledního servisu bylo jasné, že musíme přezout alespon na zimáky, které jsme měli jako lepší variantu na vodu. Ten byl však nečekaně zkrácený a navíc se ukázalo uvolnění celých karburátorů. Přezout se stihlo jen díky vedlejší posádce, která již odstoupila za což ji moc děkuji. Bohužel v té rychlosti nevím ani jména. Dělalo se do poslední minuty ale vše se stihlo. Ke konci RZ7 jsme měli menší výlet mimo trat, kde nám zhasl motor a nedařilo se nastartovat. Po dlouhém přemlouvání naskočil a my se silou vůle dostali do cíle. Přsun na poslední RZ byl tragický, auto bez výkonu, nebrzdilo a k RZ jsme dojeli už jen z kopce bez motoru s vědomím že jsme skončily. Při hledání závady se zjistily prsklé příruby karburátorů, kde to přisávalo vzduch a díky malému podtlaku nešel posilovač brzd. Pomocí pásek, co sme měli naštěstí sebou, se podařilo karburátory dotahnout k motoru a poslední RZ úspěšně dokončit.

 

I přes značné problémy jsme závod dokončily a výsledkem bylo 8.místo v kategorii A1 což nepovažujeme za špatný výsledek.

Videosestřih naši posádky

Kompletní výsledky